Qigong – Ba Duan Jin

De Ba Duan Jin, geeft u veel energie en leert u te ontspannen. Daarom is deze vorm bij uitstek geschikt voor (drukke) mensen die het lastig vinden om te ontspannen, maar ook voor (vermoeide) mensen of bv chronisch zieken, die graag meer energie willen krijgen.

Na deze cursus gaat u in het dagelijks leven bewuster om met uw lichaam. U herkent uw persoonlijke ‘valkuilen’, en bent in staat om deze te veranderen naar een ontspanning houding. U kunt zelfstandig een vorm uitoefenen, die u energiek door het leven laat gaan!

Inhoud en opbouw lessen

De eeuwenoude Ba Duan Jin, oftewel 8 excellente oefeningen, staat ook wel bekend als ‘spieren en pezen Qigong’. Spanning en volledige ontspanning wisselen elkaar af. Bovendien is de vorm relatief makkelijk te leren.

Elke les begint met een warming up, gevolgd door de Ba Duan Jin.

Daarna wordt elke oefening uitgelegd, geoefend, gecorrigeerd en nogmaals geoefend. In dit proces wordt u zich bewust van hoe u met uw lichaam omgaat.

Er wordt afgesloten met ‘staan als een boom’, om de rust en de energie te consolideren.

De cursus wordt gegeven in een kleine groep. zodoende is er ruim de mogelijkheid om vragen te stellen, en individuele aandacht.

Voor een optimaal resultaat van de oefeningen, is oefenen, herhalen, verdiepen, herhalen, verinnerlijken en nog meer herhalen van belang om de gezondheidseffecten blijvend in uw leven te ervaren.

In deze cursus wordt voldoende herhaald zodat u daarna zonder problemen de vorm thuis zelf kunt oefenen.

Kosten

Juni 2018

Drie woensdagochtenden van 9.30 – 11.30 uur woensdag 20 en 27 juni en 4 juli 2018.  € 127,- inclusief btw.

Gratis open les op 6 juni om 11 uur. Graag inschrijven via de volgende link

Bij inschrijving en betaling voor 30 mei 2018, €12,- korting.

Bijbehorend engelstalig cursusboek met DVD van de Chinese Qigong federatie €25,-.

Meer info: www.taichidelft.nl

Vragen?

Contact