Polariteitsmassage professioneel

In deze cursus leer je de Polariteitsmassage en is een aanrader voor iedere masseur. Polariteitsmassage is een massage waarin je werkelijk inzicht krijgt in het gebruik van veel verschillende massagetechnieken. Vormen als Reiki, Klassieke massage, Drukpuntmassage, Holistic pulsing en Bindweefselmassage worden op een vloeiende en afwisselende manier gecombineerd en binnen een kader geplaatst waarin ze een logisch afwisselend geheel worden. Naast het aanleren van de massagegrepen laat deze cursus je ervaren en zien dat energetische massage en fysieke massage heel goed in en afwisseling elkaar ondersteunen.

Theorie en twee series massagegrepen

In deze cursus leer je de basisgrepen , een combinatie van bindweefselmassage, drukpuntmassage, klassieke massage, en energetische massage. Je leert een serie lichtere grepen gericht op het vrijmaken van gewrichten, lichte strekkende bindweefselgrepen en het maken van energetische verbindingen. De Polariteitsreeks kan over de kleding heen gegeven worden. Aandacht en adem zijn belangrijke aspecten in beide series. En de cursus omvat een stuk theorie die de massage verdiept we ons in de uitgangspunten van de Polariteitsmassage. Je kunt deze cursus afsluiten met een examen.

Startdata

5 oktober 2019

Data en Inschrijven

Kosten

€490,-

Zaterdag van 10.00 – 16.00 uur op 1 en 15 december 2018, 12 en 26 januari, 2, 16 februari 23 maart 2019.

 

Vragen?

Contact

Van energetisch tot fysiek

Polariteitsmassage geeft je inzicht in de structuren van het lichaam (huid, spier, bindweefsel, orgaanweefsel), hoe daar in die verschillende lagen spanning wordt vastgehouden en weer in beweging kan worden gebracht. De Polariteitsmassage is een samengaan van de energetische massage en de lichaamsmassage . daarom sluit de cursus goed aan voor mensen die al ervaring hebben met Reiki, Quantum-touch, Healing, Sportmassage, Ontspanningsmassage, Shiatsu, Voetreflexmassage. Na het volgen van alle lessen ontvang je een certificaat. Daarnaast is het mogelijk de module af te sluiten met het behalen van een diploma.

Reviews

Het examen is van toegevoegde waarde op de cursus polariteit massage Professional. Ik heb hierdoor de basis van de polariteit massage nog beter vast kunnen leggen in mijn eigen systeem. Door alles nogmaals extra te leren en te oefenen.

Dankjewel voor de leerzame lessen. En ik ga ervan uit dat ik volgend jaar zeker een opfriscursus kom volgen.. ofwel bij jou of bij Astrid. Succes met overdragen van je wijsheden!      Anouck

Reviews

Op een mooie locatie in het hartje van Delft volg ik de cursus polariteitsmassage professional. Deze wordt aangeboden door Marijn. Tijdens de cursus leer je veel verschillende technieken en is er veel aandacht voor de ademhaling en correcte houding van zowel de masseur als gemasseerde. In een kleine groep leer je op een rustige wijze een hele nieuwe en mooie massagevorm om toe te passen in je eigen praktijk of omgeving.   Barry

Programma

Thema’s die aan bod komen zijn:

  • Kennis van en werken met rajastische, sattvische en tamastische energieën en massagegrepen. De balans tussen spanning en ontspanning. We oefenen dit met grepen op de rug.
  • Het principe van polariteiten. Energie vasthouden of in beweging . De rol van de ademhaling hierin. We werken dit uit met grepen op de rug, de benen en de voeten.
  • Hoe beweegt de energie zich van een idee naar een concrete uitwerking daarvan. Dit is de energie via de chakra’s. Inzicht in de vijf elementen aarde, water, vuur, lucht en ether. Massage in relatie met mentale, emotionele en fysieke lichamen. We werken dit uit in een massage van hoofd, armen en benen en het afsluiten van gehele rug- en voorzijde.
  • De buik, de borst, het hoofd. Spijsvertering, ademhaling en hersenen. Spanning en relatie tussen deze delen, hoe werk je hiermee in de massage. We oefenen grepen in het borst, middenrif en buikgebied.
  • Hoe werk je met de samenhang tussen energetische- en fysieke massage.

Inschrijven voor Polariteitsmassage professioneel

Selecteer de gewenste startdatum

Startdatum 5 oktober 2019

Cursusdata: Zaterdag 5, 12 en 26 oktober, 2, 16 en 30 november 2019, zaterdag 11 januari 2020 (examen) van: 10:00 tot 16:00