Polariteitsmassage professioneel

Deze cursus is een aanrader voor elke masseur. Je leert de basisgrepen van de polariteitsmassage, ‘de Reeks’ en daarbij de achtergrond van de massagevorm.
Tijdens de massage maak je gebruik van veel verschillende massagetechnieken die vergelijkbaar zijn met technieken uit de klassieke ontspanningsmassage, de drukpuntmassage, en de bindweefselmassage, uit Holistic pulsing. Het energetisch werken is te vergelijken met Reiki. Al deze technieken worden op een vloeiende en afwisselende manier gecombineerd en binnen een kader geplaatst waarin ze een logisch afwisselend geheel worden. Naast het aanleren van de massagegrepen laat deze cursus je ervaren en zien dat energetische massage en fysieke massage heel goed elkaar ondersteunen.

Theorie en twee series massagegrepen

In deze cursus leer je de basisgrepen van de polariteitsmassage. Daarnaast leer je in de eerste twee dagen ‘de Reeks’. Dit is een vaste serie die je kunt toepassen over de kleding heen. Het is een serie van lichte massagegrepen gericht op het vrijmaken van gewrichten, lichte strekkende bindweefselgrepen en het maken van energetische verbindingen.
Aandacht en de manier van ademen zijn ook twee belangrijke aspecten in beide series. Tijdens de lessen leggen we uit hoe je daarvan op een ontspannen manier gebruik van kunt maken om het effect van de massage te vergroten. De cursus omvat een stuk theorie over de achtergrond en uitgangspunten van de polariteitsmassage. Kennis hierover zorgt ervoor dat je de intentie van jouw massage nog beter kunt overbrengen. Op de laatste dag kun je deze cursus afsluiten met een examen.

Startdata

7 maart 2020

Data en Inschrijven

Kosten

€490,-

 

Vragen?

Contact

Van energetisch tot fysiek

De massagecursus ‘polariteitsmassage professioneel’ geeft je inzicht in de structuren van het lichaam (huid-, spier-, bind- en orgaanweefsel), hoe in die verschillende lagen spanning wordt vastgehouden en hoe de energie weer in beweging kan worden gebracht. De polariteitsmassage is een combinatie van energetisch werken en een fysieke lichaamsmassage. Met de fysieke massagetechnieken haal je ‘de knopen uit de tuinslang’ en met de energetische verbindingsgrepen ‘zet je de kraan weer open’. Door deze combinatie sluit deze cursus ook goed aan bij mensen die al ervaring hebben met Reiki, Quantum-touch, Healing, sportmassage, ontspanningsmassage, Shiatsu of voetreflexmassage.

Reviews

Het examen is van toegevoegde waarde op de cursus polariteit massage Professional. Ik heb hierdoor de basis van de polariteit massage nog beter vast kunnen leggen in mijn eigen systeem. Door alles nogmaals extra te leren en te oefenen.

Dankjewel voor de leerzame lessen. En ik ga ervan uit dat ik volgend jaar zeker een opfriscursus kom volgen.. ofwel bij jou of bij Astrid. Succes met overdragen van je wijsheden!      Anouck

Reviews

Op een mooie locatie in het hartje van Delft volg ik de cursus polariteitsmassage professional. Deze wordt aangeboden door Marijn. Tijdens de cursus leer je veel verschillende technieken en is er veel aandacht voor de ademhaling en correcte houding van zowel de masseur als gemasseerde. In een kleine groep leer je op een rustige wijze een hele nieuwe en mooie massagevorm om toe te passen in je eigen praktijk of omgeving.   Barry

Programma

Thema’s die aan bod komen zijn:

  • Kennis van en werken met rajastische, sattvische en tamastische energieën en massagegrepen. De balans tussen spanning en ontspanning. We oefenen dit met grepen op de rug.
  • Het principe van polariteiten. Energie vasthouden of in beweging . De rol van de ademhaling hierin. We werken dit uit met grepen op de rug, de benen en de voeten.
  • Hoe beweegt de energie zich van een idee naar een concrete uitwerking daarvan. Dit is de energie via de chakra’s. Inzicht in de vijf elementen aarde, water, vuur, lucht en ether. Massage in relatie met mentale, emotionele en fysieke lichamen. We werken dit uit in een massage van hoofd, armen en benen en het afsluiten van gehele rug- en voorzijde.
  • De buik, de borst, het hoofd. Spijsvertering, ademhaling en hersenen. Spanning en relatie tussen deze delen, hoe werk je hiermee in de massage. We oefenen grepen in het borst, middenrif en buikgebied.
  • Hoe werk je met de samenhang tussen energetische- en fysieke massage.

Inschrijven voor Polariteitsmassage professioneel

Selecteer de gewenste startdatum

Startdatum 7 maart 2020

Cursusdata: Zaterdag 7 en 15 maart, zondag 22 en 29 maart, zondag 19 april, zondag 10 mei en zondag 21 juni afsluitende toets 2020 van: 10:00 tot 16:00