Qigong (doorlopend)

Bewust zijn & bewust bewegen

In de doorlopende Qigong cursus wordt een mix van vormen beoefend. Hierdoor wordt uw gezondheid, lichaam en geest op verschillende manieren gevoed. In de Wudang voelt u uw energie stromen en wordt u heerlijk ontspannen. De Ba Duan Jin versterkt de spieren en pezen en opent alle meridianen. En de Da Wu maakt de gewrichten los en soepel. Na de les ervaart u ontspanning en meer energie. Tijdens de cursus ervaart u dat uw lichaamsbewustzijn, concentratie, aandacht en energie toenemen. Belangrijke ingrediënten voor uw kwaliteit van leven en leven in balans!

De werking van Qi, lichaamsbewustzijn en staan

Het beoefenen van Qigong versterkt de qi en het stromen van qi door het lichaam. Dit is belangrijk omdat de organen en lichaamsdelen qi, energie nodig hebben om optimaal te functioneren. Vergelijk dit met een accu in de auto: de motor draait pas als de accu vol is én de stroom goed circuleert. Tijdens het leren van de oefeningen wordt u zich bewust hoe u omgaat met uw lichaam. Bent u in contact met uw lichaam, of vindt u het lastig gedachten los te laten, of bouwt u (onbewust) spanning op? Belangrijke vaardigheden die u ook helpen om in het dagelijks leven zuiniger en efficiënter met uw lichaam om te gaan. Aan de andere kant beoefenen we ook het ‘staan’. Een belangrijke manier om te leren of ervaren of u uw hoofd leeg kan maken, en diepe lichamelijke en geestelijke ontspanning kan vinden.
En bovenal is Qigong ook leuk om te leren, en samen te beoefenen!

Kosten

De cursus is doorlopend, er kan op elk moment worden ingestroomd, als er plaats is. Het cursusgeld bedraagt €59,95 per maand per automatische afschrijving. Dit geeft recht op 33 lessen per jaar. In juli en augustus vindt er geen afschrijving plaats. Betaling per half jaar kan contant in september en februari. Kosten €290,-. Korting ongeveer €15,-
In de schoolvakanties is er geen les. De overige weken, zoals de eerste en laatste schoolweken van het schooljaar en een incidentele uitval, zullen tijdig bekend gemaakt worden. De lessen zijn van 9.15 – 10.30 uur.

Deze cursus bestaat uit 14 lessen op woensdagochtend van 10.40-11.40 u. De cursus loopt van 30 januari – eind mei, geen les in de schoolvakanties. De kosten bedragen €250,- inclusief btw. Gratis open les op woensdag 16 januari 2019 om 19.45 of om 20.45 uur en op woensdag 23 januari 2019 om 11 uur.

U kunt hier inschrijven.

Meer info op www.taichidelft.nl.

U kunt hier inschrijven en betalen.

Gemiste lessen kunnen in een andere les worden ingehaald, indien er ruimte is.

Open les gemist? Neem contact op voor een proefles.

Vragen?

Contact

Lichaamsbewustzijn en geestelijke ontspanning

Tijdens het leren van de oefeningen wordt u zich bewust hoe u omgaat met uw lichaam. Bent u in contact met uw lichaam, of vindt u het lastig gedachten los te laten, of bouwt u (onbewust) spanning op? Belangrijke vaardigheden die u ook helpen om in het dagelijks leven zuiniger met uw lichaam om te gaan. Aan de andere kant beoefenen we ook het ‘staan’. Een belangrijke manier om te leren of ervaren of u uw hoofd leeg kan maken, en diepe lichamelijke en geestelijke ontspanning kan krijgen. Wilt u om een specifieke reden Qigong beoefenen, of veel persoonlijke aandacht, dan kan privéles een optie zijn, eventueel in combinatie met coaching.

Inhoud en opbouw lessen

In de cursus worden er doorgaans 2 vormen per les behandeld. De les begint met een warming up, vervolgens wordt een vorm geoefend en uitgelegd. Vervolgens wordt na een korte pauze meestal de Wudang gedaan. Aan het einde beoefenen we het staan om de energie en rust te consolideren. Doorgaans wordt een aantal weken aan een (nieuwe) vorm gewerkt, tevens komen eerder beoefende vormen terug. Door de kleine groepen is er voldoende ruimte voor eigen inbreng, en individuele aandacht. Deze cursus is geschikt voor alle niveaus. Het kan prettig zijn als u eerder een Qigong cursus heeft gevolgd.