Retraite omgaan met het Superego

Het Superego (je Innerlijke Criticus) vormt samen met het Ego (de Doener in ons) en het Onbewuste (waar onze verlangens liggen te sluimeren) de psyche van de mens. Het Superego is een  boeiende structuur. In zijn zuivere vorm is het ons geweten met wie we een goede verstandhouding kunnen opbouwen. Daarentegen kan Superego zich ook als een ware dictator gedragen die overal commentaar op heeft. Met een dergelijk Superego is het lastig samenwerken. Meer inzicht in het hoe en waarom van Superego en zijn werking en invloed op jou zal je losser en vrijer maken ten opzichte van deze Criticus. Het is deze ruimte en beweeglijkheid waarnaar we op zoek gaan in de retraite.

Kijk voor meer informatie op Superego retraite.

Werkelijke transformatie gaat over het bereiken van meer intimiteit met jezelf, met de ander en met de omgeving. Intimiteit betekent rust en eenheid ervaren ongeacht wat zich aandient. Welk ontwikkelpad je ook volgt – psychologisch, spiritueel, religieus – iedere richting erkent dat het belangrijk is om als mens te leren omgaan met twee thema’s:

  • Aanwezig (in presence) zijn.
  • Omgaan met Superego boodschappen die je weghalen uit het moment.

Startdata

19 mei 2022

Data en Inschrijven

Kosten

Voor de retraite: € 325,00 particulier en € 725,00 zakelijk. Kosten voor verblijf (overnachting en alle maaltijden): € 275,00.
Genoemde bedragen zijn exclusief 21% BTW en op basis van een gedeelde kamer.
Toeslag voor een eenpersoonskamer: € 57,50, exclusief BTW.

Locatie

De retraite wordt gegeven op een locatie ergens middenin het land waar het prachtig toeven is en er ook ruimte is om naar buiten te gaan en te genieten van serene rust. Pure en eerlijke  voeding vormt de basis van de maaltijden en is ondersteunend voor je proces.

Vragen?

Contact

Inschrijven voor Retraite omgaan met het Superego

Selecteer de gewenste startdatum

Startdatum 19 mei 2022

Cursusdata: Donderdag 19 mei t/m zaterdag 21 mei 2022