Zelfcompassietraining

Word je eigen beste vriend(in)!

We zijn vaak zo hard naar onszelf …

Ben je streng voor jezelf of loop je leeg in de zorg voor anderen? Zelfcompassie is een goed hulpmiddel om hiermee om te (leren) gaan.

Echt waar, ook jij kunt veel milder, vriendelijker en zorgzamer worden. Eerst naar jezelf. En als je je eigen hart steeds meer vult en voedt, dan zul je merken dat het vanzelf gaat overlopen naar je omgeving.

In onze maatschappij lijkt het er soms op dat compassie voor anderen meer geaccepteerd is dan compassie voor onszelf. Maar vriendelijkheid begint – zoals iedere positieve verandering die we in de wereld willen zien – bij onszelf.

De Mindfulness en Zelfcompassietraining is gebaseerd op deze drie pijlers:
1. Mindfulness: wakker worden in het moment; midden in het leven staan, inclusief alle ups en downs.
2. Verbondenheid: het zijn juist je emoties en imperfecties die je menselijk maken; je bent verbonden met 7 miljard anderen.
3. Vriendelijkheid: stel dat je jezelf zou behandelen zoals je me je beste vriend(in) omgaat …

De Mindfulness en Zelfcompassietraining overlapt 90% met de MSC (Mindful SelfCompassion) methode van Kristin Neff e.a. en 70% met de MBCL (Mindfulness Based Compassionate Living) van Frits Koster e.a.

Je kunt de Mindfulness en Zelfcompassietraining doen als basistraining, of als een vervolgtraining na de mindfulnesstraining (MBSR/MBCT of gelijkwaardig).
• Als basistraining is het een vriendelijke, eerste stap op dit pad;
• Als vervolgtraining is de training verdiepend en zal je beoefening meer ‘van jezelf’ worden.

Startdata

23 september 2019

Data en Inschrijven

Kosten

€ 325,- (particulier) voor 8 maandagavonden, miniretraite en een persoonlijke intake vooraf. Zie voor de data het inschrijfformulier hieronder.

Vragen?

Contact

De training bestaat uit acht sessies van 2,5 uur en een miniretraite van 3,5 uur.

Meer informatie over de training en de achtergrond ervan vind je op heartfulnesstraining.nu.

Inschrijven voor Zelfcompassietraining

Selecteer de gewenste startdatum

Startdatum 23 september 2019

Cursusdata: Maandag 23 en 30 september, 7 en 14 oktober, 4, 11, 18 en 25 november 2019, (miniretraite op zondag 20 oktober van 10-13.30 uur) van: 19:15 uur tot 21.45 uur