Lichaamsgerichte therapie

Lichaamsgerichte therapie is volgens de werkwijze van Integration-e, een geïntegreerd holistische geheel van Massagetherapie, focusing -en somatische bewustwording. Een speciaal ontwikkelde vorm van massage -en bewegingstherapie waarbij ik verschillende vormen van lichaamswerk integreer tot een samensmeltend geheel. Het doel van deze therapie is het heroriënteren, het hervinden en bewust worden van een gezonde ontspannen en pijnvrije lichaamshouding -beweging en lichaamsbeleving.

Fysieke, emotionele, mentale en psychosomatische aspecten kunnen bij deze vorm van therapie ook aan de orde komen. Hierbij is de directe lichamelijke ervaring, lichaamsbewustwording, sensaties en impulsen steeds het aanknopingspunt in het werken met een klacht of thema, waarbij het zelfhelend vermogen van het lichaam wordt aangesproken.

Zowel therapeut als cliënt gaan samen op zoek naar oorzaak van klacht en aanwezigheid van spanningen in het lichaam. Iedere therapeutische interventie ontstaat vanuit ieders eigen individueel proces.

Focusing & Somatic Experiencing i.o. (Eerste studiejaar) Somatic Experiencing gaat ervan uit dat traumaverschijnselen eerder biologisch zijn en daarom op een lichaamsgerichte manier kunnen worden benaderd.

Integraal lichaamsgericht Integration-e werkt integraal door gebruik te maken van verschillende therapeutische behandelvormen. Vanuit een holistische benadering worden verschillende vormen van massagetherapie en bewegingstherapie gecombineerd tot een samensmeltend geheel. Daarbij maakt Integration-e ook gebruik van de basisprincipes van Focusing en Somatic Experiencing ®.

N.B. Integration-e geeft nog geen volledige SE trauma sessies in verband met nog in opleiding zijnde voor Somatic Experiencing Practitioner (SEP)

Kosten

Wordt Lichaamsgerichte (Massage) therapie vergoed?

Door mijn lidmaatschap bij Complementaire Kwaliteitstherapeuten en CAT – Vergoedbaar kunnen de behandelingen geheel of gedeeltelijk vergoed worden vanuit de aanvullende zorgverzekeringswet. Lichaamsgerichte Therapie is een alternatieve-complementaire geneeswijze. Het gebruik van de aanvullende zorgverzekering valt niet onder het eigen risico. Integration-e voldoet aan de Plato-eisen.

Doelgroep: Om mij blijvend op de hoogte te houden volg ik bijscholingen. De bijscholingen zijn vooral gericht op klachten symptomen waar vrouwen vaak mee te maken krijgen. Ook kinderen die moeite hebben met sensorische informatieverwerking en/of kinderen met autisme zijn bij mij van harte welkom.

Open: De praktijk is open alleen op afspraak van dinsdag t/m zaterdag van 8:30-21:30 incidenteel ook op de maandag.

Een verwijzing via uw huisarts of zorgverlener is mogelijk maar niet noodzakelijk

De behandeling wordt per afspraak gefactureerd. De nota kunt u direct declareren bij uw zorgverzekeraar via de aanvullende zorgverzekering.

Locatie

Delftstede, kamer 121, 1e verdieping
Phoenixstraat 66
2611 AM Delft

Met het OV: vanaf station Delft CS is het 10 minuten lopen naar de praktijk. Vanaf tramhalte Prinsenhof is het 1 minuut lopen.
Met de auto: Betaald parkeren kan in parkeergarage Prinsenhof, deze bevindt zich onder de Phoenixstraat. Neem hierbij uitgang Laan van Overvest. Of in de Phoenixgarage. Vanaf beide parkeergarages is het paar minuten lopen.

De therapie kan passend zijn bij uiteenlopende klachten en thema’s, zoals:

 • Weinig energie
 • Lage vitaliteit of uitputting
 • Burn-out of overbelasting
 • Somatisch onverklaarbare klachten
 • Chronische pijn zoals fibromyalgie of reuma
 • Vermoeidheidsklachten en of slapeloosheid
 • Prikkel overgevoeligheid zoals licht, geluid, geur
 • Terugkerende lichamelijke of emotionele klachten
 • Verlangen naar meer contact met eigen lichaam en gevoel
 • Trauma gerelateerde klachten (geen PTSS)
 • Of bij iedere andere situatie waardoor het lichaam uit balans is.

Werkwijze

De afspraak begint met een uitgebreid intakegesprek aan hand van een vooraf toegestuurd en ingevuld intakeformulier welke u ontvangt na het invullen van het contactformulier via de website. Hierbij bespreken wij samen uw hulpvraag en uw medisch verleden. Daarna ontvangt u van mij een behandelingsvoorstel en indien van toepassing wordt dit vastgelegd in een toestemmingsverklaring (bijv. bij minderjarigen) en-of een behandelingsovereenkomst. Meestal volgt er aansluitend een (massage) therapeutische behandeling.

De werking van de therapie is een proces dat zich na enige tijd ontvouwt, waarbij het zelfhelend vermogen van het lichaam wordt aangesproken. Na een eerste kennismaking begint doorgaans in overleg de therapie met 5 aantal vooraf afgesproken sessies verdeeld over gemiddeld 5 tot 12 weken. Na de 5e sessie volgt een evaluatiegesprek waarbij wij samen nagaan en bespreken of het doel van uw hulpvraag naar tevredenheid is bereikt of dat er nog meer sessies wenselijk zijn.

Heeft u een vraag over Lichaamsgerichte therapie? Stuur een bericht.