Dick Zoutendijk

Lichaamsgeoriënteerd psychotherapeut, masseur en trainer lichaamswerk

Ik heb de vierjarige opleiding lichaamsgeoriënteerde psychotherapie (Energetic Integration) bij Body Mind gevolgd en ben sinds 2006 gecertificeerd registertherapeut. Daarnaast ben ik (sinds 2001) gediplomeerd integratief masseur en geef ik ontspanningsmassages en tantrische massages. Sinds 2009 ben ik gediplomeerd Sexological Bodyworker. Verder heb ik onder meer opleidingen gevolgd op het gebied van tantra en cranio-sacraal, en ben aangesloten bij de Scandinavische groep van de ‘ridhwan-school’. Naast het individuele werk geef ik diverse lichaamsgerichte trainingen, veelal op het gebied van lichaamswerk, contact, seksualiteit en mannenwerk. Ik ben aangesloten bij de beroepsvereniging SBLP.

Twintig jaar geleden ben ik begonnen met het volgen van cursussen en trainingen op lichaamsgericht gebied. Ik zat op dat moment helemaal vast, was heel gespannen, beredeneerde alles vanuit mijn hoofd en was bang voor van alles en nog wat.

Er ging een wereld voor me open toen bleek hoe snel processen en patronen helder worden wanneer je je lichaam als insteek kiest. Hoe snel je kunt groeien, weer opnieuw leert ademen en weer levendigheid en plezier in je leven kunt toelaten.

De begrippen ‘waarheid’ en ‘verbinding’ fungeren als leidraad en toetssteen in mijn leven. Graag ondersteun ik ook jou om weer lichtheid, levendigheid en plezier in je leven toe te laten!

Ik heb een individuele praktijk in Rotterdam en in Zeeuws-Vlaanderen, en geef mijn trainingen onder meer in Delft. Massages geef ik desgewenst ook bij jou thuis. Je bent van harte welkom!

Contactgegevens

M. 06-20369017
E. praktijkdezon@online.nl
W. http://www.praktijkdezon.nl/