Esther Hasselman

(Zelf-)compassietrainer, wandelcoach, yogadocent

Na 20 jaar in de zakelijke dienstverlening, heb ik in 2010 het roer omgegooid om me volledig op bewustzijnsontwikkeling en persoonlijke begeleiding te richten. Mijn coachopleiding was vooral gestoeld op Oosterse wijsheden en bracht me bij mindfulness, mildheid en compassie. Ik ben gecertificeerd cat. 1 bij de beroepsvereniging VMBN en bij het netwerk van MBCL- en MSC-trainers. Daarnaast ben ik gecertificeerd DRU yoga (hartyoga) docent. Tot voor kort woonde en werkte ik in Utrecht, sinds januari 2018 ben ik actief in Delft.

Rond mijn 35e jaar begon ik vragen te stellen. Alles liep op rolletjes, maar het voelde als incompleet. Om me verder te ontwikkelen, ben ik ervaringgerichte trainingen gaan volgen. Ik ontdekte meditatie en lichaamsgericht werk als middel om naar binnen te gaan, naar mijn eigen-wijsheid. Ik leerde deze toe te laten en in de wereld te zetten. Dit proces gaf me de moed om voor mezelf te beginnen en enkele jaren geleden leidde het tot het vinden van de liefde van mijn leven. Een het gaat verder, wie weet wat er nog in het verschiet ligt.

De begeleiding die ik in dit ontwikkelingsproces kreeg was zacht, uitnodigend en accepterend; een heel andere benadering dan ik voorheen had gekend. Hoe onwennig ook, het voelde goed en het werkte voor mij. Ik kwam thuis in deze veilige bedding en het voelde zo ‘eigen’, dat het voor de hand lag me er verder in te verdiepen en scholen om het door te geven aan anderen.

In 2011 ben ik begonnen dit proceswerk uit te dragen, eerst als mindfulnesstrainer en later als (zelf-)compassietrainer. Het is heerlijk om bij te mogen dragen aan de bloei en ontwikkeling van deelnemers aan mijn groepen. Ik ben dankbaar dat ik dit werk mag doen.

Contactgegevens

M. (06) 14459373
E. contact@natuurcoach.nu
W. http://heartfulnesstraining.nu