Lotte Kaptijn

Masseur, trainer en (psychosociale) ervaringsgerichte therapeut

Geïnitieerd door een ziekteproces, is in 1999 mijn zoektocht begonnen naar hoe ik verdieping, zingeving en vervulling in mijn leven kon brengen. Het was een reis met ontdekken wat voor mij belangrijk was om te doen en ook om te laten. Het “uit mijn hoofd en in mijn lijf komen” is hierbij een belangrijke sleutel geweest. Je systeem weet precies wat hij moet doen om in balans te komen, we zitten onszelf daar echter vaak bij in de weg.
De verwachtingen van de maatschappij en je opvoeders, de overdaad aan prikkels, computers en straling zorgt ervoor dat we onbewust vernauwen (ons terug trekken). Dit in combinatie met het tekort aan aanraking en gevoel van vervulling in wat we doen, maakt dat we letterlijk en figuurlijk regelmatig vast komen te zitten. We zijn de connectie met de taal van ons lichaam kwijt geraakt. Fysieke of emotionele pijn en problemen worden als lastig gezien, het moet zo snel mogelijk weg omdat het ons in het dagelijks leven zou belemmeren. Dus wordt er een pilletje voorgeschreven, gaan mensen te veel eten en drinken of ontwikkelen andere mechanismen om niet bezig te zijn met wat er in hen leeft en om aandacht vraagt. In mijn beleving is je klacht een signaal en deze kan je verfijnde informatie geven over waar je bent en wat je nodig hebt…de kunst is om te leren luisteren.
Mijn eigen ziekteproces was voor mij de aanleiding om écht te gaan luisteren, met mijn aandacht naar binnen te gaan. Mijn ontwikkelde patronen en overtuigingen te ontmantelen en vooral om te voelen en ervaren wat ik daar mee uit de weg ging. Steeds weer dit proces aan gaan heeft veel positieve veranderingen gebracht. Ik ervaar meer verbinding, compassie en passie, levensvreugde, vertrouwen en innerlijke vrijheid. Het is mijn harte wens om mensen te begeleiden van mensen op het pad naar zichzelf. Massage, lichaamswerk, en opleidingen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, massagetherapie en psychosociale therapie hebben mij de handen en voeten gegeven waarmee ik dit vorm kan geven.
Dit varieert van het geven van massages, cursussen op het gebied van massage, bewegingseducatie, coaching of therapie.

Contactgegevens

M. (06) 49 39 40 54
E. uithanden@gmail.com
W. https://www.praktijkuithanden.nl/