Rik Vermeulen

Lichaamsgerichte psychotherapie

Ik ben opgeleid in lichaamsgerichte psychotherapie en systemisch werk (Bodymind Opleidingen) en houd praktijk in Rotterdam en Delft. Ik begeleid cli├źnten individueel en geef de cursus Leven in je Lijf.

De essentie van mijn therapeutisch werk is gericht op het herstel van de verbinding met jezelf en de ander. Het gevoel erbij te horen, zoals je bent, brengt ontspanning en versterkt het zelfvertrouwen en de levensvreugde. Je voelt je geborgen, je kunt beter bij jezelf blijven en je vindt de nodige moed om naar eigen waarheid en wijsheid te leven.

Het lichaamswerk is daarbij een niet te onderschatten aspect van het nieuw verbinden met jezelf en de omringende wereld. Zo ervaar ik het lichaam is als een bron van wijsheid dat weet wat goed voor me is. En dat geeft rust en daar kan ik in ontspannen. Ik kan ook op ieder moment van de dag terug naar mijn lijf met de vraag of er iets nodig is. Iets meer adem wellicht; wat minder prikkeling van buiten, of simpelweg het toestaan van wat er gevoeld wil worden. Vanuit deze eenvoud en mijn enthousiasme voor het lichaamswerk geef ik zoal de cursus Leven in je Lijf.

Behandelmethodieken in de eigen praktijk zijn; Reichiaans ademen, Bodydrama, Bio Energetica, Karakterstijlen, inzichtgevende Communicatie, Groepsdynamica, Systemisch werk en Embodied Imagination (droomwerk).